Zdjęcia Posiłków z Marzec 2025 Slidedanie dnia z diety podstawowej 31.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 31.03.2025 Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE,) Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE,) Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 31.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 31.03.2025 Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 28.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.03.2025 Obiad: Ryżowa 300 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka żydowska z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt Obiad: Ryżowa 300 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka żydowska z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 28.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.03.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Twarożek 60 g (MLE,) Pomarańcza 1 szt. Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek 60 g (MLE,) Pomarańcza 1 szt. Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 27.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 27.03.2025 Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g (GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g (GLU PSZ, SEL,) Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 200 g (SEL,) Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 27.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 27.03.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Roszponka 10 g Pomidor 100 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 26.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 26.03.2025 Obiad: Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos brokułowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Dynia z wody z dodatkiem ziół 200 g Kompot owocowy z jabłkami /z/c 250 ml Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 25g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,) Obiad: Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos brokułowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Dynia z wody z dodatkiem ziół 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 26.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 26.03.2025 Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1 szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g danie dnia z diety podstawowej 25.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.03.2025 Obiad: Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kompot z aronii i czarnej porzeczki z/c 250 ml Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 200 g (MLE,) Babka piaskowa 50 g ( GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, ) Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 200 g (MLE,) Kompot z aronii i czarnej porzeczki b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 25.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.03.2025 Śniadanie: Makaron na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami 60 g (RYB, SEL,) Kalafior gotowany 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 24.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.03.2025 Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 24.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.03.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g danie dnia z diety podstawowej 21.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 21.03.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata zielona 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10g danie dnia z diety łatwostrawnej 20.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 20.03.2025 Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Jabłko 1szt. Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 20.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 20.03.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g ( SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g ( SOJ,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałatka jarzynowa - 100 g ( MLE, SEL,) danie dnia z diety podstawowej 19.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 19.03.2025 Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, ) Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 19.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 19.03.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g danie dnia z diety podstawowej 18.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.03.2025 Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko z kurkumą 200 g Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt danie dnia z diety podstawowej 18.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.03.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g (GLU PSZ, SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g (GLU PSZ, SOJ, ) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 17.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 17.03.2025 Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ,nMLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 30 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g Jadłospis 17.03 - 30.03.2025 [pdf].danie dnia z diety podstawowej 14.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.03.2025 Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt Obiad: Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Łosoś pieczony 80g 80 g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, danie dnia z diety podstawowej 14.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.03.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 13.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 13.03.2025 Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wp 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wp 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 13.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 13.03.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasztet z fasoli 30 g ( GLU PSZ, JAJ,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 12.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 12.03.2025 Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ, S02,) Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, ) danie dnia z diety podstawowej 12.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 12.03.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata strzępiasta zielona 10 g danie dnia z diety podstawowej 11.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.03.2025 Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Pomarańcza 1 szt. Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Pomarańcza 1 szt. danie dnia z diety podstawowej 11.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.03.2025 Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 10.03.2025 danie dnia z diety łatwo strawnej 10.03.2025 Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt. Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt. danie dnia z diety podstawowej 10.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 10.03.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Ser topiony Cheddar plastry 12,5 g 4 szt ( MLE,) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g danie dnia z diety podstawowej 07.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 07.03.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałata zielona 10 g Pomidor 100 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g danie dnia z diety podstawowej 06.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 06.03.2025 Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy z/c 250 ml Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,) Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 06.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 06.03.2025 Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 05.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 05.03.2025 Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g ( GLU PSZ, MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Jabłko 1 szt Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g ( GLU, PSZ, MLE,) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 05.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 05.03.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g danie dnia z diety podstawowej 04.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.03.2025 Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt. Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 04.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.03.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 65 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, ) Ogórek kiszony 100 g Roszponka 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Roszponka 10 danie dnia z diety łatwo strawnej 03.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.03.2025 Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z jabłek z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE) Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z jabłek b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt danie dnia z diety łatwo strawnej 03.03.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.03.2025 Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z wody. 40 g ( SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 40 g ( SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jadłospis 03.03. - 16.03.2025 [pdf].
danie dnia z diety podstawowej 31.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 31.03.2025
Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE,) Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g (GLU PSZ, MLE,) Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 28.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.03.2025
Obiad: Ryżowa 300 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka żydowska z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Obiad: Ryżowa 300 ml (MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka żydowska z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Twarożek 60 g (MLE,) Pomarańcza 1 szt. Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek 60 g (MLE,) Pomarańcza 1 szt. Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 27.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 27.03.2025
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g (GLU PSZ, SEL,) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g (GLU PSZ, SEL,) Surówka wielowarzywna z olejem drobno tarta 200 g (SEL,) Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Roszponka 10 g Pomidor 100 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 26.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 26.03.2025
Obiad: Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos brokułowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Dynia z wody z dodatkiem ziół 200 g Kompot owocowy z jabłkami /z/c 250 ml Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 25g 1 szt ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad: Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 100 g (GLU PSZ,) Sos brokułowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Dynia z wody z dodatkiem ziół 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1 szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g
danie dnia z diety podstawowej 25.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.03.2025
Obiad: Grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Kompot z aronii i czarnej porzeczki z/c 250 ml Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 200 g (MLE,) Babka piaskowa 50 g ( GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, )
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z rzepy, jabłka i marchewki drobno tarta 200 g (MLE,) Kompot z aronii i czarnej porzeczki b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Śniadanie: Makaron na mleku/p 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami 60 g (RYB, SEL,) Kalafior gotowany 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z ryby gotowanej (łosoś) z warzywami 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 24.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.03.2025
Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 21.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 21.03.2025
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata zielona 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10g
danie dnia z diety łatwostrawnej 20.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 20.03.2025
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Jabłko 1szt.
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
danie dnia z diety podstawowej 20.03.2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g ( SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,)
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g ( SOJ,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałatka jarzynowa - 100 g ( MLE, SEL,)
danie dnia z diety podstawowej 19.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 19.03.2025
Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )
Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 18.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.03.2025
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko z kurkumą 200 g Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g (GLU PSZ, SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g (GLU PSZ, SOJ, ) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt
danie dnia z diety podstawowej 17.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 17.03.2025
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ,nMLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 30 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 14.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.03.2025
Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Obiad: Krupnik jęczmienny () 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane () 200 g Łosoś pieczony 80g 80 g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 13.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 13.03.2025
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wp 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wp 150 g ( GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,)
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasztet z fasoli 30 g ( GLU PSZ, JAJ,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 12.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 12.03.2025
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g (GLU PSZ, JAJ, S02,)
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku/p 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g ( RYB,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata strzępiasta zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 11.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.03.2025
Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Pomarańcza 1 szt.
Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Pomarańcza 1 szt.
Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 10.03.2025
danie dnia z diety łatwo strawnej 10.03.2025
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt.
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt.
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 10.03.2025
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Ser topiony Cheddar plastry 12,5 g 4 szt ( MLE,) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g
danie dnia z diety podstawowej 07.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 07.03.2025
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałata zielona 10 g Pomidor 100 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g
danie dnia z diety podstawowej 06.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 06.03.2025
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy z/c 250 ml Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,)
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu z koperkiem 60 g ( MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt
danie dnia z diety podstawowej 05.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 05.03.2025
Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g ( GLU PSZ, MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Marchewka z groszkiem oprószana 200 g ( GLU, PSZ, MLE,) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60 g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z twarogu i ryby got. (łosoś) z koperkiem 60g (RYB, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g
danie dnia z diety podstawowej 04.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.03.2025
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt.
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 65 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, ) Ogórek kiszony 100 g Roszponka 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Roszponka 10
danie dnia z diety łatwo strawnej 03.03.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.03.2025
Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z jabłek z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE)
Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z jabłek b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt
Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z wody. 40 g ( SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 40 g ( SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml