Zdjęcia Posiłków z Kwiecień 2025 Slidedanie dnia z diety podstawowej 30.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 30.04.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet z fasoli 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 40 g (SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10g danie dnia z diety podstawowej 29.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 29.04.2025 Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 29.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 29.04.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 28.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.04.2025 Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE,) Marchewka z groszkiem*oprószana 200 gn(GLU PSZ, MLE, ) Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml Jabłko 1 szt Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE,) Marchewka z groszkiem*oprószana 200 gn(GLU PSZ, MLE, ) Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 28.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.04.2025 Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szprot w sosie pomidorowym 30 g ( RYB, SEL,) Twarożek z koperkiem 30 g ( MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 m Jadłospis 28.04 - 11.05.2025 [pdf].danie dnia z diety podstawowej 25.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.04.2025 Obiad: Ryżowa 300 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g 80 g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1szt Obiad: Ryżowa 300 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE, danie dnia z diety podstawowej 25.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.04.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Twarożek 60 g (MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek 60 g (MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 24.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.04.2025 Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g ( GLU PSZ, SEL, ) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g ( GLU PSZ, SEL, ) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 24.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.04.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Roszponka 10 g Pomidor 100 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 23.04.2025 danie dnia z diety łatwostrawnej 23.04.2025 Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 danie dnia z diety podstawowej 22.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 22.04.2025 Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,) Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,) danie dnia z diety podstawowej 22.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 22.04.2025 Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasztet z ciecierzycy 40 g ( GLU PSZ, JAJ,) Kalafior gotowany 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 40 g Pomidor 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 18.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.04.2025 Obiad: Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE,) Obiad: Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE,) danie dnia z diety podstawowej 18.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.04.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata zielona 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g danie dnia z diety łatwostrawnej 17.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 17.04.2025 Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Jabłko pieczone 1szt Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 17.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 17.04.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g (SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g (SOJ,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) danie dnia z diety podstawowej 16.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 16.04.2025 Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 25g 1 szt (GLU PSZ, MLE,) Obiad: Jarzynowa z makaronem 300 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 150 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Jabłko 1szt danie dnia z diety podstawowej 16.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 16.04.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g (RYB,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g (RYB,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g danie dnia z diety podstawowej 15.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 15.04.2025 Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko z kurkumą 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański z fasolą 100 g ( GLU PSZ,) Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko z kurkumą 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański z fasolą 100 g ( GLU PSZ,) Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt danie dnia z diety podstawowej 15.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 15.04.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g ( GLU PSZ, SOJ, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g ( GLU PSZ, SOJ, ) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 14.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.04.2025 Obiad: Dyniowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Obiad: Dyniowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) danie dnia z diety podstawowej 14.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.04.2025 Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 30 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g Jadłospis 14.04 - 27.04.2025 [pdf].danie dnia z diety podstawowej 11.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.04.2025 Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,) danie dnia z diety podstawowej 11.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.04.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE) Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 10.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 10.04.2025 Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 mln(GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wieprz łop 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wieprz łop 150 g (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 10.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 10.04.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasztet z fasoli 30 g ( GLU PSZ, JAJ,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 09.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 09.04.2025 Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g ( GLU PSZ, JAJ,) Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,) danie dnia z diety podstawowej 09.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 09.04.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata strzępiasta zielona 10 g danie dnia z diety łatwostrawnej 08.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 08.04.2025 Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE,) Marchew gotowana z olejem 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Jabłko pieczone 1szt Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Pomarańcza 1 szt danie dnia z diety podstawowej 08.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 08.04.2025 Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 07.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 07.04.2025 Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 200g Kompot z aronii b/c 250 ml Jabłko 150 g danie dnia z diety podstawowej 07.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 07.04.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Ser topiony Cheddar plastry 12,5 g 4 szt (MLE,) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g danie dnia z diety podstawowej 04.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.04.2025 Obiad: Dyniowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty czerwonej z olejem drobno tarta 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1szt Obiad: Dyniowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty czerwonej z olejem drobno tarta 200 g Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Gruszka 1 szt danie dnia z diety podstawowej 04.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.04.2025 Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałata zielona 10 g Pomidor 100 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g danie dnia z diety podstawowej 03.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.04.2025 Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy z/c 250 ml Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,) Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 03.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.04.2025 Kolacja: Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Schab Krotoszyński wędzonka wieprzowa z dodatkiem wody wędzona parzona 40 g (SOJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Sałata zielona 10 g Kolacja: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Schab Krotoszyński wędzonka wieprzowa z dodatkiem wody wędzona parzona 40 g (SOJ, MLE,) Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml danie dnia z diety podstawowej 02.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.04.2025 Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE) Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt danie dnia z diety podstawowej 02.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.04.2025 Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 60 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 40 g (SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g danie dnia z diety podstawowej 01.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.04.2025 Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt danie dnia z diety podstawowej 01.04.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.04.2025 Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 65 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,) Ogórek kiszony 100 g Roszponka 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Roszponka 10 g Jadłospis 31.03 - 13.04.2025 [pdf].Slide
danie dnia z diety podstawowej 30.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 30.04.2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet z fasoli 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 40 g (SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10g
danie dnia z diety podstawowej 29.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 29.04.2025
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 28.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 28.04.2025
Obiad: Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Jajko gotowane kl M 2 szt ( JAJ,) Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE,) Marchewka z groszkiem*oprószana 200 gn(GLU PSZ, MLE, ) Kompot z czarnej porzeczki* z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szprot w sosie pomidorowym 30 g ( RYB, SEL,) Twarożek z koperkiem 30 g ( MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 m
danie dnia z diety podstawowej 25.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 25.04.2025
Obiad: Ryżowa 300 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g 80 g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1szt
Obiad: Ryżowa 300 ml ( MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Twarożek 60 g (MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek 60 g (MLE,) Jabłko 1 szt Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 24.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 24.04.2025
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g ( GLU PSZ, SEL, ) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Sos mięsno warzywny (z mięsa wieprzowego) 150 g ( GLU PSZ, SEL, ) Brokuł gotowany 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Roszponka 10 g Pomidor 100 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa Extra- wędzonka wieprzowa,wędzona,z wodą dodaną. 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 23.04.2025
danie dnia z diety łatwostrawnej 23.04.2025
Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g
Śniadanie: Ryż na mleku 300 ml ( MLE,) Bułka pszenna długa krojona 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homogenizowany waniliowy 150g 1szt (MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10
danie dnia z diety podstawowej 22.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 22.04.2025
Obiad: Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Risotto z warzywami i tofu 300 g ( SOJ, SEL,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,)
Śniadanie: Makaron na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasztet z ciecierzycy 40 g ( GLU PSZ, JAJ,) Kalafior gotowany 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 40 g Pomidor 100 g Sałata strzępiasta czerwona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 18.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 18.04.2025
Obiad: Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE,)
Obiad: Szpinakowa z zacierką 400 ml ( GLU, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g ( GLU PSZ, MLE,)
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata zielona 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g
danie dnia z diety łatwostrawnej 17.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 17.04.2025
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Jabłko pieczone 1szt
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300 g ( SEL, GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Jabłko 1 szt
danie dnia z diety podstawowej 17.04.2025
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g (SOJ,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,)
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersią kurczaka-wędl.z drob.gr.rozd.parzo.w osł.niejadalnej 40 g (SOJ,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,)
danie dnia z diety podstawowej 16.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 16.04.2025
Obiad: Jarzynowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 25g 1 szt (GLU PSZ, MLE,)
Obiad: Jarzynowa z makaronem 300 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 150 g Pulpet drobiowy 60 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Jabłko 1szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g (RYB,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś) -warzywny 60 g (RYB,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 15.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 15.04.2025
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko z kurkumą 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański z fasolą 100 g ( GLU PSZ,) Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g ( GLU PSZ, SOJ, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka luksusowa- wp. grubo rozdrob. wędzona, parzona 40 g ( GLU PSZ, SOJ, ) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt
danie dnia z diety podstawowej 14.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 14.04.2025
Obiad: Dyniowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Obiad: Dyniowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron 200 g (GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek kiszony 100 g Sałata zielona 10 g Pasta z fasoli konserwowej i natki pietruszki 30 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g
danie dnia z diety podstawowej 11.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 11.04.2025
Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym i olejem 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1 szt
Obiad: Krupnik jęczmienny 400 ml ( MLE, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,)
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Dżem 25 g 2 szt Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Jabłko 1 szt Rukola 10 g Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE)
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,) Jabłko 1 szt Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 10.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 10.04.2025
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 mln(GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wieprz łop 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z mięsa wieprz łop 150 g (GLU PSZ, SEL,) Bukiet warzyw gotowanych królewski 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,)
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Pasztet z fasoli 30 g ( GLU PSZ, JAJ,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 40 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Roszponka 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 09.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 09.04.2025
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml Ciasto marchewkowe-wyrób z ciasta biszkoptowo tłuszczowego 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Obiad: Ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Cukinia gotowana z pomidorami 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ,)
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Sałata strzępiasta zielona 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Paprykarz rybno (łosoś)-warzywny 60 g (RYB, SEL,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata strzępiasta zielona 10 g
danie dnia z diety łatwostrawnej 08.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 08.04.2025
Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ,MLE,) Marchew gotowana z olejem 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Jabłko pieczone 1szt
Obiad: Jarzynowa z grysikiem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka wykwintna z olejem b/c drobno tarta 200 g Kompot owocowy b/c 250 ml Pomarańcza 1 szt
danie dnia z diety podstawowej 08.04.2025
Śniadanie: Płatki jęczmienna na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 40 g Rukola 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 07.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 07.04.2025
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c z cynamonem 200 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE,) Kompot z aronii z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Klopsik wieprzowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Surówka z marchwi z olejem drobno tarta 200g Kompot z aronii b/c 250 ml Jabłko 150 g
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Ser topiony Cheddar plastry 12,5 g 4 szt (MLE,) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i sałaty lodowej 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g
danie dnia z diety podstawowej 04.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 04.04.2025
Obiad: Dyniowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty czerwonej z olejem drobno tarta 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Sok jabłkowy 100 % 0,2l w kartoniku 1szt
Obiad: Dyniowa z zacierką 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ziemniaki 200 g Łosoś pieczony 80g ( RYB,) Surówka z kapusty czerwonej z olejem drobno tarta 200 g Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Gruszka 1 szt
Śniadanie: Kasza manna na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałata zielona 10 g Pomidor 100 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z jaj 60 g (JAJ, MLE,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Pomidor 100 g
danie dnia z diety podstawowej 03.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 03.04.2025
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy z/c 250 ml Jogurt truskawkowy 150g 1 szt ( MLE,)
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z mięsem drobiowym z indyka 300 g Surówka z marchwi i selera drobno tarta 200 g (MLE, SEL,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)
Kolacja: Chleb mieszany pszenno-żytni 120 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Schab Krotoszyński wędzonka wieprzowa z dodatkiem wody wędzona parzona 40 g (SOJ, MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Sałata zielona 10 g
Kolacja: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Schab Krotoszyński wędzonka wieprzowa z dodatkiem wody wędzona parzona 40 g (SOJ, MLE,) Sałatka jarzynowa 100 g ( MLE, SEL,) Sałata zielona 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml
danie dnia z diety podstawowej 02.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.04.2025
Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Kompot z aronii z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE)
Obiad: Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,) Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Buraczki gotowane 200 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Kompot z aronii b/c 250 ml Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasta z fasoli konserwowej z koncentratem pomidorowym 60 g Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Szynka Beskidzka- wieprzowa parzona 40 g (SOJ, MLE,) Pomidor 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Rukola 10 g
danie dnia z diety podstawowej 01.04.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.04.2025
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek z/c 250 ml Banan 1szt
Obiad: Solferino z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sztuka mięsa Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot z porzeczki czerwonej i jabłek b/c 250 ml Mandarynka 2 szt
Śniadanie: Kasza kukurydziana na ml 300 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 65 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,) Ogórek kiszony 100 g Roszponka 10 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m
Śniadanie: Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 40 g Ogórek kiszony 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Roszponka 10 g