Zdjęcia Posiłków z Wrzesień 2025 Slidedanie dnia z diety podstawowej 02.09.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.09.2025 Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański z fasolą 100 g ( GLU PSZ,) Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z pora, jabłka i marchewki 200 g ( MLE,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jabłko 1 szt danie dnia z diety podstawowej 02.09.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.09.2025 Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,) danie dnia z diety podstawowej 01.09.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.09.2025 Obiad: Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g (MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Obiad: Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Klopsik drobiowy z indyka 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,) danie dnia z diety podstawowej 01.09.2025 danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.09.2025 Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek świeży 100 g Sałata zielona 10 g Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ,) Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek świeży 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,) Jadłospis 01.09 - 14.09.2025 [pdf].
danie dnia z diety podstawowej 02.09.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 02.09.2025
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos meksykański z fasolą 100 g ( GLU PSZ,) Buraczki gotowane 200 g Kompot owocowy z/c 250 ml Sok tłoczony jabłkowo-marchwiowy NFC 100% tł. 200ml 1 szt
Obiad: Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z pora, jabłka i marchewki 200 g ( MLE,) Kompot owocowy b/c 250 ml Jabłko 1 szt
Śniadanie: Zacierka na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Rukola 10 g Jabłko 1 szt
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g ( MLE,) Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,) Rukola 10 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Jabłko 1 szt Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,)
danie dnia z diety podstawowej 01.09.2025
danie dnia z diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 01.09.2025
Obiad: Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g (MLE,) Mus z truskawek 200 g Kompot z czarnej porzeczki z/c 250 ml Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Obiad: Zupa wiosenna z cukinią i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Klopsik drobiowy z indyka 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot z czarnej porzeczki b/c 250 ml Kefir 1,5% tł 150g 1 Por (MLE,)
Śniadanie: Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ogórek świeży 100 g Sałata zielona 10 g Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ,)
Śniadanie: Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek świeży 100 g Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Sałata zielona 10 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,)